Skoči na glavno vsebino

V tednu otroka smo na šoli gostili dva svetovna popotnika, Oliverja Tiča in njegovo psičko Carlitos.

Oliver se je povabilu na obisk odzval z velikim veseljem, saj je bil tudi sam nekdaj učenec naše šole. Čeprav ju večina učencev že pozna, so bila druženja z njima prav posebno doživetje. Olijev optimizem, srčnost, iskrenost, marljivost, moč je začutiti v vsakem delčku njegove zgodbe.

Oliver Tič je človek, ki ga odlikuje pogum, vztrajnost in srčnost, kar je dokazal tudi na svoji pešpoti, dolgi kar 25.122 kilometrov, od juga Argentine do najsevernejšega kraja na Aljaski. Že leta 2015 se je odločil za spremembo v svojem življenju, stopil iz cone udobja in postal popotnik ter avanturist, z željo, da najprej prehodi Slovenijo. Kasneje se je
podal na 7000 kilometrov dolgo pot od vzhoda do zahoda Amerike. Leta 2018 je začel pot, dolgo 25.122 kilometrov, pot, ki ga je vodila skozi 15 zelo velikih držav, 2 celini in ki je trajala kar 993 dni.

Decembra 2019 je v njegovo življenje vstopila psička Carlitos, njegova zagotovo najzvestejša prijateljica, odkar jo je majčkeno, nemočno in prestrašeno pobral na ulici v Peruju in zagotovo je bilo to nekaj najlepšega, kar se mu je na poti zgodilo.

Tako kot nas mnoge navdušujejo Oliverjev pogum, vztrajnost, optimizem, volja, veselje do življenja, skromnost in srčnost, nas navdušujejo tudi njuno prijateljstvo, neizmerna povezanost, ljubezen in zvestoba. Vrednote, ki jih žal pozabimo, spregledamo ali nam niso več pomembne.

Posebna zahvala gre voditelju srečanj sedmošolcu Tadeju Pušniku in devetošolki Sari Fevžer, ki je narisala portret Oliverja in Carlitos ter risbo v zahvalo vseh nas podarila Oliverju.

Dostopnost
//