Skoči na glavno vsebino

V sredo, 7. novembra, so v Domu kulture Slovenske Konjice pripravili zaključno prireditev  akcije Plakat miru 2018 s podelitvijo priznanj. Priznanje sta slavnostno prejela tudi sedmošolka Ajda Repnik z OŠ Pod goro in Aidan Orož, sedmošolec s podružnične OŠ V parku in se tako uvrstila v nadaljnje tekmovanje.
Izvrstne plakate učencev iz loške, zreške, vitanjske in vseh treh konjiških šol si lahko ogledate na razstavi v Veliki avli Doma kulture Slovenske Konjice.
Sicer pa Humanitarno društvo Lions klub Konjice že petnajstič zapored organizira tovrstno likovno akcijo. Mednarodna mirovna akcija Plakat miru 2018-2019 letos poteka pod naslovom Bodimo prijazni (Kindness Matters). Akcija se odvija v sklopu 31. Lions mednarodnega natečaja. Lions klubi širom po svetu z natečajem v svojih okoljih podpirajo in spodbujajo šolske in druge organizirane skupine mladih, da razmišljajo o miru, prijateljstvu in sožitju med ljudmi na svetu.
In kako o miru razmišlja Ajda Repnik? »Mir mi ne pomeni zgolj stanje brez vojne, temveč tudi poslušanje, razumevanje in prijaznost med ljudmi.«

Dostopnost
//