Skoči na glavno vsebino

Učenci krožka Robotika so se v sezoni 2017/2018 prvič priključili tekmovanju FIRST® LEGO® League (FFL). Izziv te sezone se imenuje ŽIVA VODA. Tekmovanje je potekalo v soboto, 9. 12. 2017 v Mariboru. Ekipa OŠ Pod goro, ki je nastopala pod imenom MOUNTSTORMS, je bila uvrščena na sredino lestvice, kar je za prvo sezono odličen uspeh.

Tekmovanje je razdeljeno na tri enakovredne kategorije (tekma robotov, vrednote in projekt). Ekipa je pri projektu izbrala in reševala probleme in težave, s katerimi se svet in družba sooča vsak dan. Kot problem so si izbrali izkoriščanje vode, ki priteče iz čistilne naprave Slovenske Konjice. Razvili so sistem namakanja bližnjih kmetijskih površin in rešitev narisali v 3D programu SketchUp.

S pomočjo LEGO® MINDSTORMS® tehnologije so sestavljali, testirali in programirali avtonomne robote, ki so reševali misije/naloge na vedno atraktivni tekmi robotov.

Glavno vodilo skozi celotno izkušnjo je bilo delo v skladu z vrednotami FLL, zaščitnega znaka programa FLL, ki poudarjajo odkrivanje novega, skupinskega dela in Gracious Professionalism® (poslovenjeno Prijazna strokovnost).

Povezovali se so z ljudmi iz okolice, spoznavali različne poklice, spoznali pomen skupinskega dela, učili so se sodelovanja in delili svoje rešitve, znanje, izkušnje širši javnosti. Ob delu so se neizmerno zabavali in pridobili neprecenljive izkušnje za nadaljnje delo.

Dostopnost
//