Skoči na glavno vsebino

Zaradi trenutne situacije v Evropi so nekateri starši izrazili zaskrbljenost zaradi ekskurzije v London, 24. aprila 2016.

Agencija GALILEO 3000 nam je posredovala naslednje pojasnilo:

“Ekskurzija je načrtovana za 24. april 2016, kar pomeni, da je do odhoda še polnih 5 mesecev. V turizmu dnevno spremljamo situacijo po svetu in verjemite, da nikogar ne bi pošiljali na območje, ki bi bilo nevarno. S še več informacijami razpolaga naše Ministrstvo za zunanje zadeve, ki je uradno pristojno za to, da v neko državo odsvetuje potovanje, če za to obstajajo utemeljeni razlogi. Spodaj v okvirčku pošiljam kopiran del strani iz Ministrstva za zunanje zadeve, kjer piše o varnosti potovanj in tam za Veliko Britanijo navajajo, citiram: ‘Ni podatkov o varnostnih razlogih, zaradi katerih bi odsvetovali potovanje. Svetujemo običajno previdnost.’

V primeru, da Ministrstvo za zunanje zadeve za neko državo izda opozorilo, da potovanje tja, zaradi varnosti, odsvetujejo, so potniki upravičeni do odpovedi, v nasprotnem pa odpoved ni opravičljiva in vsak nosi stroške, ki v zvezi s tem nastanejo. Grožnje v zvezi s terorizmom se intenzivneje pojavljajo že od 11. septembra 2001 in to ne pomeni, da ljudje ne potujejo;  s tem se moramo navaditi živeti.   

V Veliko Britanijo dnevno potuje na tisoče turistov, Velika Britanija ni na seznamu držav, kamor bi ministrstvo potovanje odsvetovalo in še enkrat poudarjam, da nihče ne bo potoval na območje, ki bi bilo nevarno ter da 5 mesecev pred potovanjem o tem ne moremo govoriti.   

 ZDRUŽENO KRALJESTVO VELIKA BRITANIJA IN SEVERNA IRSKA

Vstop v državo

Slovenskim državljanom vizum ni potreben. Slovenski državljani lahko v vse države članice EU vstopajo z veljavno osebno izkaznico.

Varnost potovanj

  

Ni podatkov o varnostnih razlogih zaradi katerih bi odsvetovali potovanje. Svetujemo običajno previdnost.

  

 Za kakršnakoli dodatna  pojasnila smo vedno na voljo.”

Gregor

GALILEO 3000

Galileo 3000 d.o.o.
Židovska ulica 4a
2000 Maribor
Slovenia
Tel.: +386 2 235 05 06
Fax.: +386 2 235 05 09
www.galileo3000.si

Dostopnost
//