Skoči na glavno vsebino

Praznovanju mednarodnega meseca šolskih knjižnic, ki je letošnjega oktobra potekalo pod geslom »Šolske knjižnice so zakon!«, smo se pridružili tudi v knjižnici OŠ Pod goro Slovenske Konjice. Pripravili smo oddajo po šolskem radiu, razmišljanja otrok pa pridno zbirali v škatli, ki stoji v knjižnici. Kmalu jih boste lahko prebrali – seveda samo tista, ki so bila podpisana (čeprav so bila tudi anonimna zelo zanimiva). Na obisk smo povabili domačo ustvarjalko Majo Furman, ki se lahko pohvali že s svojo drugo slikanico. Po Učilnici pod orehi je luč sveta ugledala Deček in Zajcklošter s čudovitimi ilustracijami Andreje Gregorič. Maja Furman je tako s tretješolci delila čudovito zgodbo o Žički kartuziji in jim v pogovoru pojasnila, kako nastane knjiga. Z njenim obiskom smo tako združili več praznovanj – 850 let Žičke kartuzije, Mesec šolskih knjižnic, Teden otroka in 55 let bralne značke. Prav vsi tretješolci so obljubili, da bodo tudi letos opravili bralno značko. Za bralno značko pa že pridno »berejo« (ob pomoči staršev) prvošolčki, ki so oktobra tudi uradno postali člani naše šolske knjižnice. Postali so ponosni lastniki knjižnične izkaznice. Likovno so poustvarjali na slovensko ljudsko Čarobni mlinček in zdaj prav dobro vedo, zakaj je morje slano.

konjice mlincek  kopija

V »prazničnem« mesecu smo v sklopu projekta Rastem s knjigo obiskali tudi lokalno Splošno knjižnico. 6 tretješolk pa je izdelalo čudovite plakate na geslo Šolske knjižnice so zakon! Se dogaja …

konjice tretjesolke  kopija

Zoja Zorc, Alja Adamič, Maša Pšeničnik, Zoja Krajnc, Ula Brumec in Manca Vavdi so izdelale domiselne plakate. Prav vse so si prislužile nagrado – knjižno seveda.

Dostopnost
//