Prejšnji teden je v gostišču Anderlič v Mariboru potekalo kuharsko tekmovanje v obujanju kulinarične dediščine. Tekmovalo je osem ekip iz štajerske regije. Našo šolo so zastopali štirje učenci: KATARINA BANOVIĆ  iz 9.a razreda ter PIA BRGLEZKARSTEN OPRAUS in ROK MOKOTAR iz 9.b razreda, ki so tekmovali v skupini z imenom »ŠPEGLARJI«. Pripravljali so: MALO KARTUZIJANSKO MALICO, ki je vsebovala dimljeno ribo z ješprenom in ostalimi dodatki, KAŠO «Z OKUSI PO SLOVENIJI«, ki je bila sestavljena iz postrvi z ajdovo kašo, zelenjavo in postrvjimi ikrami, DOMAČE ZIMSKO SLADKANJE, ki je vsebovalo tri različne prigrizke, povezane z medom, kosmiči, jogurtom, domačim suhim sadjem in ostalimi dodatki. V hudi konkurenci in pred strokovno komisijo (predstavnika Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, predstavnik Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo – sektor za turizem, g. Jože Anderlič, ga. Eva Anderlič in  ga. Anka Peljhan  – vodja projekta) so se naši štirje učenci odlično izkazali z obvladovanjem kuharskih tehnik in veščin, čudovitimi okusi pripravljenih jedi in izbrano dekoracijo. S tem so si prislužili PRVO MESTO. Sedaj jih čaka samo še zadnje finalno tekmovanje, v katerem si lahko prislužijo, poleg ostalih nagrad, tudi odhod v Bruselj, kjer bodo predstavljali kulinarično dediščino Slovenije. Vsi skupaj držimo pesti, da jim bo uspelo tudi takrat.

kuhna1 - Kopija

Fotografije: Ljubo Vukelič, Delo

Dostopnost
//