Skoči na glavno vsebino

Prva naloga vas učencev je učenje. Vaša odgovornost je, da prejemate znanje, ki vam ga podajamo učitelji, in sicer tako, da pri pouku sodelujete, ste zbrani, pozorni, razmišljate, sklepate. Doma naredite domačo nalogo in ponovite snov. Z dodatnim poglabljanjem se pripravljate na tekmovanja iz znanja in si tudi tako odpirate poti v srednjo šolo, na fakulteto in v službo. Tudi če pri pridobivanju znanja niste tako uspešni, je pomembna vztrajnost. Prav tako je vztrajnost sestavni del uspeha pri športu, umetnosti in še kje drugje. Za uspeh pa morate biti tudi marljivi in zavzeti. In tisti, ki tarnate, kako je težko – res je, vsem nam je kdaj težko, tudi tistim, ki so izjemno uspešni, ampak brez truda ne gre.Letos ste bili dejavni na mnogih področjih. Sodelovali ste na Žuru pod goro, nekateri še bolj intenzivno v mednarodnem projektu s Češko. Mladinski pevski zbor in Otroški pevski zbor sta bila letos izjemno uspešna, prav tako 8. a razred, ki se je na udeležbi na Orfomaniji tako dobro odrezal, da so bili s svojo točko vabljeni na Festival Lent. Nastopali ste na različnih prireditvah (Jurjevanje, zasaditev lipe ob dnevu Zemlje), sodelovali ste na kostanjevem pikniku za Lambrechtov dom in še in še.Učenci ste zastopali šolo na tekmovanjih iz znanja, športa in drugih veščin. Glede na vaše dosežke lahko rečemo, da je bilo izjemno uspešno.Zopet ste šoli pridobili pokal na atletski olimpijadi, vaša zavzetost pri tekmovanju se je prenesla tudi na navijače. Na tekmovanjih iz znanja ste v državnem merilu dosegli kar 6 zlatih priznanj, na področju športa pa 4. 40 srebrnih in 125 bronastih priznanj ste osvojili še na šolskih, regijskih, medobčinskih in državnih tekmovanjih. Na področju likovne umetnosti ste na raznih natečajih, tudi mednarodnih, prejeli najvišja priznanja. Zelo uspešni ste bili tudi na glasbenem področju.
Upam, da ste ob tem čutili zadovoljstvo, ponos in srečo. Vse to so z vami delili tudi vaši mentorji, ki so vas pripravljali na različna tekmovanja.Za vse vaše uspehe, velike in majhne, vam iskreno čestitam! V naslednjem šolskem letu pa vam želim enake vneme in zagona.
Devetošolci, bodoči dijaki, vam pa želim, da boste pridobljeno znanje dokazovali in nadgrajevali, še naprej posegali po odličnih rezultatih in se v novem okolju dobro počutili. Do takrat pa vsem lepe in sončne počitnice! 

Darja Ravnik

1

2

Dostopnost
//