Skoči na glavno vsebino

Na nedavnem državnem tekmovanju iz znanja slovenščine za Cankarjevo priznanje je naša učenka Iza Zorc med devetošolci osvojila ne le zlato Cankarjevo priznanje, temveč ji je ocenjevalna komisija za njen literarno-esejistični spis z izvirnim naslovom »Besede, ki ustvarjajo simfonijo, občutki, ki ogrejejo srce«, dodelila vse možne točke. To je izreden dosežek. 

»Že od malega imam rada knjige. Ker se vanje poglabljam, je tekmovati iz znanja slovenščine logična izbira. To priznanje mi pomeni ogromno. Ko sem pogledala rezultate, sem najprej pomislila, da je napaka. Zato sem rezultate preverila še nekajkrat. Ker je ostalo pri 50 točkah, sem počasi začela verjeti …« je skromno povedala Iza.

In kaj je povedala mentorica Irena Švab? »Ob takem uspehu zastane dih. Prejeli smo veliko čestitk, tudi iz drugih šol. Priprave na tekmovanje so dolgotrajen proces; šolsko tekmovanje je že decembra, pripravljati pa se je potrebno začeti že mnogo prej. Če učenec uspe na regijski stopnji, je njegov trud že poplačan. Brez posluha za jezik, znanja in marljivosti uspeha ni.«

Dostopnost
//