Skoči na glavno vsebino

V torek, 22. aprila, ob Svetovnem dnevu Zemlje, so v dopoldanskem času za učence potekale delavnice, kjer so spoznavali

  • okus vode z dodatki različnih zelišč,
  • regratov sirup,
  • model živalske in rastlinske celice,
  • žive organizme iz kapljice mlake pod mikroskopom,
  • potek destilacije,
  • pregovore in misli o vodi,
  • zgodbe o Zoji in trajnostnem načinu razmišljanja glede vode, hrane in oblačil
  • kaj se meša z vodo,
  • kateri materiali plavajo in kateri potonejo,
  • kaj in kam z odpadnim tekstilom,
  • kaj so izumili naši FLLjevci za potapljanje gibalno ovirane osebe.

V sodelovanju s Centrom za krepitev zdravja so spoznavali nevarnosti energijskih pijač. S pomočjo TANITE TEHTNICE so devetošolci in tudi starši imeli možnost spoznavati svojo telesno sestavo (merjenje vode, maščob in mišična mase v telesu posameznika).

Nekateri razredi so imeli organiziran tehniški dan, ki je bil vodno obarvan, saj  so izdelovali ladjico (1.razred)  in vodno kolo (4. razred).

 

S šolskim ŽAKLOM okusnih DOBROT pa smo želeli učencem in staršem predstaviti namaze iz naše kuhinje (namaz z bučnimi ali sončničnimi semeni) ter lokalne dobavitelje s katerimi sodelujemo pri dobavi živil za šolsko kuhinjo.

Dogodka so se udeležili

  • Pekarna Mozaik dobrot (kruh in pekovsko pecivo),
  • Marjana Sofija Lopan (eko testenine, eko redeča pesa),
  • Pekarna Deveta vas (eko kruh in eko pecivo),
  • Eko kmetija Vege&dobro (eko namazi),
  • Zeliščni vrt Majnika (eko čaj, eko zeliščna sol).

Nekateri dobavitelji se stojnice niso udeležili s svojo prisotnostjo so pa donirali svoje izdelke, da so jih obiskovalci lahko poskusili:

  • Kmetija Preložnik (domači kruh)
  • Podjetje Amafood (granola)
  • Branko Juhart (jabolka izbrane kakovosti)

Najlepša hvala vsem, učencem, staršem in tudi lokalnim dobaviteljem, da ste nas obiskali.

 

Orodna vrstica za dostopnost

//