Skoči na glavno vsebino

Na tradicionalnem Žuru pod goro je potekal tudi Vodni dan, kjer so obiskovalci na stojnicah spoznavali pomen vode za okolje in telo ter videli različne aktivnosti učencev na to temo.

Na šoli namreč že dolga leta aktivno spodbujamo k zdravemu življenjskemu slogu.

Gostili smo tudi delegacijo projektnih partneric iz Srbije in Hrvaške, s katerimi šola sodeluje pri projektu Erasmus+ Izboljšava znanj in veščin povezanih s Cilji trajnostnega razvoja, osredotočenih na vodo v kurikulu za osnovne šole, in je bil tudi predstavljen v soboto.

„S tem projektom smo želeli nadgraditi svoje znanje o pomenu vode, zavrženi hrani in človeškem vplivu na podnebne spremembe ter predvsem, kaj lahko storimo. Še posebej nas je zanimalo, kako cilje trajnostnega razvoja približati otrokom,« je povedala slovenska koordinatorica projekta Tanja Bordon.

Trenutno se namreč srečujemo z dvema fenomenoma: ekstremni vremenski pojavi kot posledica podnebnih sprememb, ki so in bodo vse pogostejši in vse več je mladih, ki jih zanima usoda planeta, ki ga bodo podedovali.

Na stojnicah pred šolo so se predstavili tudi lokalni proizvajalci. Starši so lahko poskusili, kakšno hrano jedo otroci.
Foto: Tanja Bordon

Maketa kroženja vode v naravi
Foto: Majda Adlešić

Dostopnost
//