Skoči na glavno vsebino

V soboto, 18 novembra, je v Športni dvorani Slovenske Konjice potekalo prav posebno tekmovanje, namenjeno otrokom s težjimi in težkimi motnjami, in sicer regijske igre MATP specialne olimpijade.

Pomen MATP programa in iger (Motor Activities Training Program) je v tem, da omogoča osebam z najtežjimi gibalnimi in duševnimi motnjami športno udejstvovanje, treniranje in udeležbo na športnem tekmovanju, prilagojeno njihovim potrebam.

»Pustite mi zmagati, če pa ne morem zmagati, naj bom pogumen v svojem poskusu,« se glasi slogan specialne olimpijade.

Letos smo imeli priložnost in čast, da smo bili prav mi, Osnovna šola Pod goro in V parku Slovenske Konjice, organizatorji tekmovanja.

Tekmovanja se je udeležilo 10 šol s triinsedemdesetimi udeleženci.

Pri izvedbi dogodka so sodelovali vsi učitelji Osnovne šole V parku in nekaj učiteljev in učencev osnovne šole Pod goro. Na tekmovanju so se nam pridružili tudi ravnateljica Darja Ravnik, konjiški župan Darko Ratajc in častni gost Oliver Tič s psičko Carlitos.

Ponosni smo na vse naše učence, ki so na tekmovanju pokazali odličen nastop ter obilo pozitivne energije in dobre volje.

S skupnimi močmi smo pričarali čudovito in športno obarvano sobotno dopoldne, ki je prineslo ogromno veselja in iskrenih nasmehov na obraze vseh udeležencev.

Dostopnost
//