Skoči na glavno vsebino

Začetek nove sezone bralne značke smo letos praznovali še bolj slavnostno.

Prvošolcem smo razdelili slikanice Kako sta Bibi in Gusti prezvijačila hrib, ki jim jih je podarilo Društvo bralna značka, nato pa smo med osmošolce povabili pesnika, pisatelja, dramatika in režiserja Vinka Möderndorferja.

Eva, Neja in Pia so se pred mikrofonom odlično znašle, Nadja je vse navdušila s pesmijo o sebi, pesnik, ki zase pravi, da je najraje pesnik, pa je otrokom povedal mnogo stvari – med drugim tudi tisto, kar so želeli vedeti o knjigi Jaz sem Andrej. Za konec pa jim je bral poezijo iz pesniške zbirke Romeo in Julija iz sosednje ulice.

»Kar je za Kitajce Kitajski zid, je za Slovence Bralna značka, ki jo gradimo že 61 let,« je ob novem bralnem letnem času zapisal predsednik Društva Bralna značka Slovenije pisatelj in pesnik Marko Kravos, ki je bralno kulturo pri nas označil kot trpežno in nežno in blestečo svileno nit.

»Povezuje nas, nas odeva, nas odlikuje doma in v svetu. Bodite, drage sviloprejke in sviloprejci, še naprej ponosno zraven. Naj vas navdaja zadoščenje, da gradimo naše bralno zidovje, ki nas ubrani pred ravnodušjem, ignoranco, grobostjo in grdobijo vseh vrst.«

Bralna značka tradicionalno začenja bralno leto 17. septembra in tako počasti dan zlatih knjig, dan rojstva in smrti pisatelja Franceta Bevka.

Dostopnost
//