Skoči na glavno vsebino

Kamišibaj in pravljično gledališče Maje Furman, 3333 decimalk števila π, rubikova kocka, gledališka predstava … Vse to kot nagrada za opravljeno bralno značko v prvem triletju. Na prste ene roke lahko preštejemo učence, ki jim v letošnjem šolskem letu ni uspelo opraviti bralne značke. Čestitamo!
Vendar mi ne bomo obupali, potrudili se bomo, da jim bo to uspelo naslednje leto.
Za slavnostni zaključek smo v goste povabili domačo ustvarjalko Majo Furman, ki je otroke s pripovedovanjem ob slikah popeljala v svet kamišibaja, osmošolca Anže Kovač in Lan Druškovič sta jih navdušila z »brzinskim« sestavljanjem rubikove kocke, pridružil se jima je še gimnazijec Lev Rus, državni prvak v recitiranju števila pi – 14. marca je zrecitiral kar 3333 decimalk števila π. V pravljični delavnici pa so šestošolke pripravile avtorsko predstavo Velika zmešnjava pravljic.
Prireditve so uspešno vodile članice knjižničarskega krožka, šestošolke Ajda Purg, Alja Adamič, Blažka Križanec, Ilena Vodovnik, Ira Čerenak, Lamija Šehić, Maja Zupančič, Maša Pšeničnik, Nastja in Nikita Trauner Iskrač, Neja Vrhovnik, Vita Kampuš in Zoja Zorc. Bilo je odlično! Fotografije najdete v Galeriji slik.

 

Dostopnost
//