Skoči na glavno vsebino

Šestošolci, kar 52 od 60 se jih je letos vpisalo med bralne značkarje, so se v sredo, 17. aprila, odpravili na nagradni izlet v prestolnico, ki jim ga je pripravilo Društvo Bralna značka v sodelovanju s podjetjem Hofer.
V čudovitem sončnem vremenu so se sprehodili po Ljubljani, se peljali z ladjico po Ljubljanici in izvedeli veliko zanimivosti o našem glavnem mestu. Kosili so v restavraciji Druga violina in si ogledali še Narodno galerijo, kjer so se ponovno srečali z odličnim Andrejem Rozmanom Rozo.
In kaj so obljubili na poti domov? Da se bodo močno »borili«, da postanejo zlati bralci, torej tisti bralci, ki vseh devet let opravijo bralno značko.

Nekaj vtisov:

Neja: »Kakšna sreča, da so izbrali ravno nas! Najbolj mi je bila všeč vožnja z ladjico.«
Ajda: »Bilo je super. Najbolj mi je bila všeč pustolovščina z ladjico.«
Alja: »Bilo je zelo zabavno. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo se peljali z ladjico. Še kdaj bi ta izlet ponovila.«
Nastja: »Najbolj všeč mi je bila ladjica.«
Nikita: »Zelo mi je bilo všeč, da sem izvedela nekaj več o Ljubljani. Pa tudi to, da sem se prvič peljala z ladjico.«
Maša: »Všeč mi je bilo, ko nas je Andrej Rozman Roza peljal po Narodni galeriji in ko smo se vozili z ladjico po Ljubljanici.«
Julija: “Na nagradnem izletu mi je bilo všeč vse. Ladjica je bila super, kosilo dobro, Narodna galerija z gospodom Andrejem Rozmanom Rozo pa odlična. Bil je res odličen dan.”

Zakaj nagradni izlet?

Gre za intenzivno spodbujanje branja med šestošolci s strani Društva Bralna značka, ki ga tudi v šolskem letu 2018/2019 podpira Hofer. V podjetju so za vsakega šestošolca, ki je šel na izlet, pripravili tudi darilno vrečko.
S tovrstnimi spodbudami naj bi se (bistveno) povečalo število bralcev za bralno značko v razredu, šole in mentorice pa bi se zaradi mreženja idej in izkušenj laže in spopadale z izzivi dela pri tej starostni skupini. Večji poudarek je tudi na delu s fanti (bolj intenzivno delati na tem, da se vključijo v opravljanje bralne značke, pozitivna spodbuda – izlet in srečanje z avtorjem).
Letos so na izlet povabili šolo iz Gorenjske regije, šolo iz Savinjske regije – OŠ Pod Goro Slovenske Konjice  (ZELO SMO JIM HVALEŽNI!!!) ter šolo iz Primorske regije, kjer so s programom začeli pred leti in opazujejo pozitivne učinke tudi v naslednjih razredih.

Šestošolci so poleg 6 prebranih knjig za bralno značko morali prebrati še knjigo Pesmi iz galerije in zapisati najljubši verz. Te smo zvezali v knjigo in jo podarili Ani A. Korošec, ki je bila naša izvrstna vodička na nagradnem izletu in ki je poskrbela, da je bil izlet brezhibno organiziran.
Da je knjiga, ki je nastala ob stoletnici Narodne galerije, otroke navdušila, priča tudi to, da sta si jo Nel in Žan v Narodni galeriji tudi kupila.

Andreju Rozmanu Rozi pa smo podarili pesem, ki jo je izvrstno spesnil Matic.

BILO JE RES MEGA!

Dostopnost
//