Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 11.5.2015, smo se učenci 8. razredov OŠ Pod goro odpeljali  v Vitanje. Tam smo si ogledali nenavadno stavbo, Ksevt – Kulturno središče evropskih vesoljskih tehnologij. Razdelili smo se v dve skupini in vodički sta nam razkazali del zgradbe. Po predavanju o biosferi in ogledu filma  v predavalnici, smo se razdelili v skupine po štiri učence in na tla v dvorani z barvnimi trakovi narisali naš načrt biosfere. Ta načrt smo nato tudi predstavili. Po vrnitvi v predavalnico nam je vodička pokazala pravo biosfero, ki so jo naredili v Ameriki.

ksevt1

Po malici smo se sprehodili po notranjosti centra in si ogledali razstavo skic Hermana Potočnika – slovenskega raketnega inženirja, raznih vesoljskih tehnologij in kratke videe, kako so si že pred časom predstavljali polete v vesolje. V galeriji smo videli hrano astronavtov in zvedeli veliko zanimivih informacij o bivanju astronavtov v vesolju.

Polni vtisov in novih informacij  smo se vrnili v šolo, kjer smo iz lepenke izrezali Slovenijo in določili njeno težišče.

 Bor Černec, 8.b

ksevt2

Dostopnost
//