Skoči na glavno vsebino

UNESCO je 23. april razglasil za Svetovni dan knjige. To je dan, ko praznujejo ne le pisatelji, ilustratorji in knjižničarji, ampak tudi vsi mi, ki imamo radi knjige in radi beremo.
Od 20. do 24. aprila 2015 se bodo v Sloveniji zvrstili številni dogodki, namenjeni promociji branja in knjig. Najpomembnejši dogodek bo Noč knjige v četrtek, 23. aprila. Pri tem dogodku pod pokroviteljstvom Slovenske nacionalne komisije za Unesco sodelujejo mnogi ljubitelji knjig v Sloveniji in zamejstvu.

Facebook izziv “CITAT ZA TABLICO”

IZUM se kot Unescov regionalni center za knjižnične informacijske sisteme pridružuje prizadevanjem za promocijo branja, založništva in zaščite avtorskih pravic in intelektualne lastnine. Ob tej priložnosti vabijo k sodelovanju v izzivu na Facebooku, kjer izbirajo najljubši knjižni citat slovenskih bralcev vseh generacij. Več o izzivu lahko preberete na strani COBISS – poti do znanja, IZUM Maribor na Facebooku.

Udeležencu izziva na Facebooku, ki bo s svojim predlogom citata prejel največ všečkov, v sodelovanju s podjetjem Comtron podarjajo tablični računalnik.

IZUM vabi, da se jim pridružite na družbenih omrežjih, kjer dnevno objavljajo novice in druge aktualne vsebine, namenjene bralcem, šolarjem, dijakom, študentom, knjižničarjem, raziskovalcem in strokovnjakom s področij raziskovanja, izobraževanja in kulture ter drugim.

BREZPLAČNI SEJEM RABLJENIH KNJIG

V četrtek bomo v knjižnici pripravili tudi brezplačni sejem rabljenih knjig. Pospravite sobe in prinesite knjige, ki jih ne berete več. Mogoče vam bodo všeč sošolčeve.

Dostopnost
//