Skoči na glavno vsebino

 

Čeprav se tekmovanja v raznih znanjih še niso končala, so, predvsem osmo- in devetošolci, dokazali, da se s poglabljanjem znanja, zavzetim delom in lastno željo lahko doseže odlične rezultate.

KEMIJA

Tekmovalci so znanje kemije nadgrajevali in poglabljali pri dodatnem pouku. Najuspešnejši na šolskem tekmovanju so se uvrstili na državno tekmovanje: Sara Brdnik iz 9. a; Manca Ravnak, Špela Rebernak, Jakob Kolar in Nuša Kovač vsi iz 8. c, David Vidmar iz 8. b in Maša Capello iz 8. a. Naloge so zelo dobro reševali, z odličnim rezultatom 94,64% oziroma 26,5 točk od 28 možnih je zablestela MANCA RAVNAK in dosegla zlato Preglovo priznanje, kar je zagotovo izjemen dosežek. Nič manj pa ne moremo biti ponosni na ostale tekmovalce, ki so prav tako dosegli zelo dobre rezultate in so osvojili srebrno priznanje. To so: Špela Rebernak (25,5 točk), Jakob Kolar (25 točk), David Vidmar (23,5 točk), Nuši Kovač pa je priznanje »ušlo« samo za 2 točki.

Vsem čestitamo in želimo še veliko kemijskih izzivov in odličnih rezultatov!

Mentorica: Lidija Bombek

 

SLOVENŠČINA

Poezija – tema letošnjega tekmovanja iz znanja slovenščine je zahtevala poglobljeno branje, razumevanje, povezovanje, interpretacijo dveh pesniških in dodatne strokovne literature. ŠPELA REBERNAK iz 8. c je po osvojenem 1. mestu tako na šolskem kot tudi na regijskem tekmovanju med osmošolci veliko znanja in sposobnosti pokazala še na državnem tekmovanju. S svojim literarno-esejističnim spisom je prepričala komisijo, dobila 44 točk (od 50), kar je bil 3. najboljši rezultat med 54 udeleženci državnega tekmovanja, in osvojila zlato Cankarjevo priznanje.

Iskrene čestitke za dosežek, ki razveseljuje in poplača trud!

Mentorica: Irena Švab

Zlati Špela in Manca.

MATEMATIKA

Na državno tekmovanje v znanju matematike sta se uvrstila ANDRAŽ KONEC iz 7. a in SARA BRDNIK iz 9. a. Na to stopnjo tekmovanja se uvrstijo le najboljši matematiki v regiji, in tako je to uspelo Andražu z osvojenim 2. mestom v regiji in Sari, ki je na regijskem tekmovanju dosegla vse možne točke. Sara svoj izjemen uspeh – osvojene vse točke ne le na regijskem, temveč tudi na šolskem tekmovanju – izkazuje tudi z že dvema zlatima Vegovima priznanjema iz preteklih let.

Ponosni smo, da imamo na naši šoli tako uspešne matematike!

Mentorica: Martina Hren

ZGODOVINA

Tema letošnjega tekmovanja iz znanja zgodovine je bila vezana na stoto obletnico slovenskega filma. Izbrana literatura je bila zanimiva, vendar zelo uspešna. JAKA PURG iz 9. b je dokazal, da se da veselje in zanimanje za zgodovino povezati z različnimi znanji in tako priti do zelo lepega rezultata. Z doseženim 5. mestom na regijskem tekmovanju se je uvrstil na najvišjo stopnjo – državno tekmovanje, kjer pa so mu do zlatega priznanja zmanjkale samo tri točke.

Glede na število tekmovalcev je Jakov uspeh vreden vseh pohval!

Mentorica: Jasna Vrbanec

ANGLEŠČINA

Učenka EVA PERNAT iz 9. c se je uvrstila na državno tekmovanje v znanju angleščine. Na tekmovanju je bilo potrebno napisati dva sestavka (spisa), ki sta temeljila na literarni predlogi David Copperfield. Eva je pokazala visok nivo znanja in se uvrstila med dvesto najboljših devetošolcev v državi. Osvojila je srebrno priznanje.

Evi iskreno čestitamo in ji želimo še naprej uspešno pot v svetu tujih jezikov!

Mentorica: Nela Bejat Krajnc

FIZIKA

Tekmovanje iz fizike se odvija na treh ravneh. Najboljši na šolskem tekmovanju si prislužijo tekmovanje na regijskem nivoju. Od tam pa le nekaj tekmovalcev pridobi pravico do nastopa na državni ravni. To je letos uspelo MANCI RAVNAK iz 8. c in SARI BRDNIK iz 9. a.

Za njun uspeh jima iskreno čestitamo!

Mentorica: Dragica Čander

Jaka, Eva, Sara in Andraž, naši odlični tekmovalci.

Dostopnost
//