Skoči na glavno vsebino

1. DAN – SREDA

 

Na šoli je češke in naše učence obiskal tudi gospod župan, prepevali smo, recitirali … Nato so si gostje ogledali Slovenske Konjice, Zlati grič in Žičko kartuzijo. 

Tamara, Maša in Ana: “Pri nas stanujejo Tereza, Adela in Eliška. Komaj smo čakale torek pozno popoldan, ko so prispeli naše gostje. Včeraj smo jih peljale v Zreče, najprej k ribniku, nato pa na pico. Nad projektom smo navdušene, opazile pa smo že kar nekaj razlik med našim in češkim načinom življenja.”

2. DAN – ČETRTEK

Potepanje po Ljubljani

Nekaj šesto- in sedmošolcev si je skupaj s češkimi učenci ogledalo Ljubljano pod vodstvom mestnega vodiča. Navdušila jih je Hiša eksperimetov, po kosilu pa so se odpravili z vzpenjačo na ljubljanski grad. Tam so si ogledali kratek film o nastanku Ljubljane in si mesto ogledali še s stolpa. 

 

 

Zala: “S Hano in Simono smo si popoldan privoščile film. Bili sta zelo utrujeni od potepanja po prestolnici.”

Marcel: “Dominik je osmošolec, prav tako kot jaz. Pogovarjava se v slovenskem in češkem jeziku, govoriva pač počasi. Popoldan sva si ogledala nogometno tekmo domačega kluba, igrava družabne igre in košarko.”

3. DAN – PETEK

Z veseljem smo si ogledali predstavo Muca Copatarica OŠ V parku in se predajali sončku.

“Nato smo obiskali Kulturno središče vesoljskih tehnologij v Vitanju. Tam smo posneli tudi film, ki si ga boste lahko ogledali na Žuru pod goro. Po vrnitvi v šolo smo se udeležili delavnic na temo vesolje, gledali skozi teleskop in prespali v šoli,” je povedal osmošolec Marcel.

 6. DAN – PONEDELJEK

“Najlepši byl vrchol Vógel,” so si enotni češki osnovnošolci, ko so se se vrnili s potepanja po Gorenjski.

Zala: “V zgodnjih jutranjih urah smo se odpravili v Bohinj. Tam smo si ogledali najstarejšo hišo in proces izdelave sira v čisto pravi sirarni. Še nikoli nismo videli tako velikih in dragih sirov, ki so izdelani iz 600 litrov mleka. Z gondolo smo se peljali na Vogel. Občudovali smo razgled po bohinjski kotlini. Po kosilu smo se sprehajali ob jezeru. Izvedeli smo legendo o kozorogu z zlatimi rogovi … Bilo je zelo naporno in vroče, vendar smo se imeli zelo lepo.”

 7. DAN – TOREK

Dopoldan na veliko prepevamo – češke in slovenske popevke … Potem pa bomo obiskali našo štajersko prestolnico – Maribor. Tam nas bo čakal vodič, po ogledu mesta pa si bomo privoščili še nakupovanje.

8. DAN – SREDA

Ana: “Z mojo prijateljico Eliško, ki ima rada konje, sva šli občudovat te njene najljubše živali. Po večerji sva si privoščili film. Povedala mi je, da ji je bil današnji izlet v Rogaško Slatino, Rogatec, na Jelenov greben, ogled Minoritskega samostana Olimje in Čokoladnice, zelo všeč.”

 9. DAN – ČETRTEK

Pohod na konjiški stari grad, kopanje v Termah Zreče in vaje in vaje in vaje za Žur!!!

10. DAN – P

ETEK, DAN ZA ŽUR

Naj vtisi čeških učencev:

Krištof, Klara: “Najbolj mi je bil všeč ljubljanski grad.”

Simona: “Uživala sem v lepem razgledu v dolino.”

Eliška; Hana J.: “Najbolj všeč mi je bil Vogel.”

Dominik: “Najbolj všeč mi je bil konjiški stari grad.”

Hana H.: “Najbolj všeč mi je bilo v Ljubljani. Tam sem videla zanimive trgovine in zmaje.”

Teresa, Kaja: Najbolj nama je bilo všeč v Mariboru.”

Adela: “Najbolj mi je bil všeč Bohinj.”

 

Še malo pa bo Žur …

 

Ob 18. 30 so v otroških poročilih na TV Slovenija – Infodrom omenili tudi naše druženje:

http://www.rtvslo.si/infodrom/oddaje/174266983.

In novico objavili tudi na njihovi spletni strani:

http://www.rtvslo.si/infodrom/infoteka/0/2032.

Za konec pa še predstavitev naših učencev:

http://www.podgoro.si/ppt/obisk.pptx.

 

 

 

 

 

 

 

Dostopnost
//