Skoči na glavno vsebino

5. februarja smo imeli na šoli kulturni dan. Začeli smo z različnimi delavnicami, kasneje pa so si vsi učenci prišli pogledat predstavo z naslovom Prešerno s Pavčkom.

Ta dan je bil za naju nekaj posebnega, saj sva igrali glavno vlogo. Ki pa ni bila zgolj glavna vloga, ampak sva se ob tem zabavali, družili s prijatelji in se tudi marsikaj naučili. 

Vse skupaj se je začelo, ko nas je učiteljica Edita Drozg sklicala in nam dodelila vloge ter pesmi za deklamacije. Nato pa smo se redno dobilvali na pevskih in dramskih vajah. Poleg tega, da sva igrali, sva tudi peli, začeli sva kar z našo himno Zdravljico. Všeč nama je bilo, da smo veliko peli, devetošolci smo tudi plesali.

Na odru sva se počutili prijetno in domače, saj sva si to že od nekdaj želeli.

Mihaela in Katja Kadilnik, 9. b

 

Več slik si lahko ogledate v galeriji.

 

Kako pa je bilo na delavnicah?

Špela Podgrajšek, 8. a: “Bilo je zelo poučno. Najprej smo si ogledali predstavitev potopisnega potovanja po Afriki Zorana Furmana, nato pa smo ustvarjali po delavnicah: literarni, geografski, gledališki, prevajalski, kuharski, likovni, fizikalni, zoološki in računalniški. Sama sem pomagala pri prevodu Jurija Murija v španščino. Ob koncu delavnic smo ustvarjanje tudi javno predstavili.” 

 

Dostopnost
//