Skoči na glavno vsebino

Bil je hladen zimski dan, ceste so bile težko prevozne in trume avtomobilov so se začele zbirati pred konjiško športno dvorano. Ob vstopu je bilo čutiti naše vzhičenje, garderobe so vršale od navdušenja in na tribunah so se začeli zbirati prvi starši …

Približno takšno je bilo vzdušje v četrtek, 17. januarja, ko je pri devetošolcih napočil Dan-D oziroma težko pričakovani dan. V zaodrju so se začeli zbirati prvi plesni pari, ki so komaj čakali, da pokažejo, kaj so se naučili. Punce smo še zadnjič preverile svoj izgled, pa tudi fantje niso kaj dosti zaostajali za nami.

In že so se po dvorani razlegli prvi takti koračnice in napovedali naš prihod. Plesna pravljica nas je popeljala skozi različne vrste plesa, od mazurke, disco fox-a, cha-cha-cha-ja, angleškega valčka, fox trota pa vse do polke.

Vrhunec večera pa je bil prav gotovo naš ples s starši. Dogodek so popestrile tudi različne točke – petje, igranje na harmoniko in ples, ki se ga naučiš v plesni šoli.

Skratka, tradicionalni plesni venček je tudi letos uspel. Devetošolci smo se vrnili domov z nasmeškom na obrazu in izkušnjo, ki je ne bomo nikoli pozabili.

Lara Košič, 9. c in Kaja Ravnak, 9. b

Dostopnost
//