Skoči na glavno vsebino

V aprilu je potekalo 48. državno tekmovanje osnovnošolcev iz matematike. Tekmovanja se je  udeležilo 772 najboljših matematikov od 7. do 9. razreda in je potekalo na osmih osnovnih šolah po Sloveniji. OŠ Pod goro je gostila 98 tekmovalcev celjske regije. Organizatorica tekmovanja Marina Kacbek je povedala, da so tekmovalci prišli iz 42 šol, na tekmovanje pa jih je pripravljalo 64 mentorjev. Organizatorica se zahvaljuje tudi sponzorjem za sredstva za simbolična darila.

Za premagovanje treme so učenke naše šole, in sicer Katja in Mihaela Kadilnik ter devetošolke, pripravile krajši kulturni program, prisotne so nagovorili ravnateljica Darja Ravnik, podžupan Bojan Podkrajšek in predstavnik DMFA Peter Žurej.

Z našega območja so zlato Vegovo priznanje prejeli trije učenci, in sicer Veronika Pučnik in Jaša Šonc iz OŠ Zreče (mentorica Alenka Šrot) ter Sara Brdnik iz OŠ Pod goro (mentorica Martina Hren).

Sedmošolka Sara ni samo odlična matematičarka, temveč tudi likovnica, nadarjena mlada pesnica in športnica. Želi si, da bi v življenju izkoristila darove, poklicno pa se posvetila arhitekturi.

Dostopnost
//