Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši, učenci, cenjeni sodelavci!

Ljudje se učimo že od prvega dne in prav vsak dan našega življenja. Šola pa je ustanova, v kateri učencem ponujamo temeljno znanje.  Informacije in šolska znanja so le splošen okvir, ki omogoča nadaljnjo usmeritev in odkrivanje področij, ki človeka zanimajo.

Šola je več kot podajanje znanja, je sklepanje prijateljstev, igra, iskanje sebi enakih, odraščanje, oblikovanje osebnosti in še kaj. Čeprav se osnova za otrokov razvoj odvija v družini, se zavedamo, da je vloga šole zelo pomembna. Pomembna je komunikacija med učitelji, starši in učenci. Osnova za dobro komunikacijo je odgovornost vseh treh. Želimo si, da bi podajali kvalitetno znanje, pozitivno vzgajali in se ob zaključku šolanja veselili z vsakim posameznikom. Moramo pa biti tudi realni, vsak ima drugačno dojemanje, srečuje se z drugačnimi življenjskimi situacijami. Tako ni za vse nas isti dan »dober dan«.

Učitelje in starše nas druži skupen cilj, čeprav nanj velikokrat gledamo vsak s svojega zornega kota, in to je uspešen učenec. Verjamem, da si tudi učenke in učenci želite uspeha, zato se trudite pri učenju, ukvarjajte se s stvarmi, ki vas zanimajo in bogatijo, in glejte v svet pozitivno! Seveda vam kdaj tudi ne bo uspelo in bo težko, naredili boste napako in jo boste morali popraviti. To je pripravljanje na življenje in neskončno učenje. Ravno zato je šola pomembna, saj je to prostor, kjer učenci delate napake in šola vam jih mora odpustiti, ker jih življenje ne.

Želim vam vse dobro!

 

Vaša ravnateljica
Darja Ravnik

Dostopnost
//