Skoči na glavno vsebino

Z odprtim državnim prvenstvom, ki je potekal v soboto, 14. 5., se je končala FIRST LEGO League sezona, imenovana Prevoz blaga.

Na turnirju je sodelovalo 30 najboljših ekip iz Slovenije, Hrvaške, Srbije. Med njimi tudi ekipa OŠ Pod goro, ki nastopa pod imenom MOUNTSTORMS. Ekipa se je izkazala na vseh področjih tekmovanja in s strani ocenjevalcev dobila veliko pozitivnih povratnih informacij. Skupni seštevek vseh kategorij jim je prinesel 10. mesto, kar je gledano na obseg tekmovanja velik uspeh.

Ekipa je skozi sezono pridobila znanja na področju razvoja inovativnih projektov in robotike. Vrednote so srce FLL projekta, označujejo in opredeljujejo način skupnega dela, sodelovanja in spoštovanja. S takšnim delom člani izboljšujejo svet okrog njih in s tem pridobivajo izjemne življenjske izkušnje.

Člani ekipe so bili Nino Capello, Ajda Druškovič, Anže Petek, Sara Vodovnik in Nadja Obrul, pod vodstvom mentorja Dominika Trstenjaka.

Ekipa se z novim šolskim letom podaja v novo sezono, imenovano Energija. S kritičnim razmišljanjem in domišljijo bodo tlakovali pot do inovativnih možnosti pridobivanja energije.

Dostopnost
//