Skoči na glavno vsebino

10 šestošolcev se je s knjižničarko z velikim navdušenjem lotilo postavljanja razstave ob 70. rojstnem dnevu knjižne zbirke Sinji galeb. Ne le, da so postavili čudovito razstavo, izvedeli so tudi veliko novega – od tega, kaj je knjižna zbirka, kdo so uredniki in zakaj je pomemben knjižnični katalog. Za idejo pri postavitvi so se obrnili na učiteljico Dragico Tomše, ki jim je z veseljem pomagala. 
Od 352 knjig iz zbirke naj bi v šolski knjižnici imeli 150 naslovov. Učenci so našli in razstavili kar 124 knjig, 26 jih je žal izgubljenih, založenih ali izposojenih. Izredno so bili veseli, da imajo 1. knjigo v zbirki, žal pa nimajo Seliškarjeve Bratovščine ter tudi Malega princa iz leta 1964, ki ga je prevedel Ivan Minatti, naš častni občan in prvi urednik te zbirke, niso našli. Če ga ima kdo doma, bodo zelo veseli, če jim ga prinese na ogled. 
Razstava že mesec dni krasi šolsko knjižnico in ker so mladi bralci nad njo navdušeni – radi primejo v roke knjige, jih poduhajo in prelistajo, jo bodo v knjižnici imeli vse do konca šolskega leta. Prav tako pa si knjige z razstave učenci lahko izposodijo. 

Dostopnost
//