Skoči na glavno vsebino

Vsako leto se od šole poslovi generacija devetošolcev. Letos je ta čas napočil za generacijo učencev iz leta 2006.  Težko je verjeti, da se moramo po devetih dolgih letih skupnega odraščanja posloviti in oditi vsak po svoji poti. Nikoli ne bo mogoče pozabiti vsega smeha, uspehov in različnih dosežkov, ki pa verjetno ne bi bili tako posebni brez vseh zaposlenih na naši šoli. Zato se nam zdi edino pravilno, da se vam za vaš trud iskreno zahvalimo.

Spoštovane učiteljice in učitelji ter vsi ostali delavci šole! Težko je ubesediti, kako pomemben vpliv ste imeli na nas skozi vsa leta šolanja. V imenu vseh učencev devetega razreda se vam zahvaljujem za ves trud, ki ste ga vložili v nas, nam pomagali dosegati naše cilje in nas naučili več kot samo to, kar je od vas zahteval učni program. Nad nami niste nikoli obupali, kljub temu da ste vedeli, da se včasih po glavah, prej otrok in sedaj najstnikov, podi vse kaj drugega kot snov, ki smo jo poslušali v šolskih klopeh.

Hvala Vam, ker učite s srcem.

Hvala vsem kuharicam, ki ste poskrbele za odlično, uravnoteženo in zdravo šolsko prehrano. Še dolga leta se nam bodo cedile sline ob spominih na vaše špagete in mlince, hvala tudi za neskončen repete pri kosilu.

Prav tako hvala vsem čistilkam, ki skrbite za čisto in urejeno šolo. Opravičujemo pa se za kakšen žvečilni gumi prilepljen pod mizo, vendar z opravičilom ničesar ne priznavamo.

Gospod hišnik, hvala vam, ker vam kosilnico vedno uspe prižgati med dolgočasno razlago.

Lepe spomine bomo imeli na Vas.

Nazadnje bi rada še nekaj besed namenila generacijam, ki ostajajo na šoli in bodo septembra ponovno sedli v šolske klopi.

Dragi učenci, polagam vam na srce, zabavajte in družite se ter cenite skupne trenutke s svojimi prijatelji, sošolci in sosošolci, saj nikoli ne veste, kdaj vam bo možnost druženja v veliki meri odvzeta, kot je bila nam letos. Zavedajte se, da čas zelo hitro beži, zato poprimite za vsako priložnost, ki vam je dana in si nabirajte nove izkušnje, saj se mladi najlažje in najuspešnejše učimo. Bodite prijazni in spoštljivi do učiteljic in učiteljev ter vseh ljudi.

V imenu vseh devetih razredov vam želim veliko druženja, veselja, zabave, dobrih ocen in seveda lepe poletne počitnice.

Ema Marguč, predsednica Šolske skupnosti OŠ Pod goro Slovenske Konjice

Na zadnji šolski dan so si  devetošolci priskrbeli prav poseben prevoz. Naj jih otroška razigranost in navihanost spremljata tudi v srednji šoli.

Dostopnost
//