Skoči na glavno vsebino

V mesecu novembru smo na šoli izvedli prvo izmed treh Noči branja v tem šolskem letu. Kot ponavadi smo začeli s peto- in šestošolci, ki so za vstopnico morali prebrati delo mladinskega pisatelja Slavka Pregla, ki nas bo obiskal ob slavnostnem zaključku bralne značke.
Imeli smo se super, obiskal nas je tudi skriti gost – gimnazijec Lev Rus, ki se bo 14. 3. 2019 že drugič udeležil tekmovanja v recitiranju decimalk števila π. Prvič, letos marca, jih je znal nekaj več kot 700, koliko jih zna danes, izveste v naslednjih vrsticah.

Moj vtis o Noči branja je odličen, saj smo imeli zanimive delavnice. Najprej glasbeno-plesno in nato lov za zakladom. Ponoči smo nekateri postavljali rekorde – ob knjigi smo prebedeli celo noč, medtem ko so drugi spali. V soboto dopoldan smo prepevali pesmi iz risanke Ledeno kraljestvo, nato pa nas je obiskal gimnazijec Lev Rus, ki zna na pamet 3333 decimalk števila π.
Večerja in zajtrk sta bila zelo okusna.
Vita Kampuš, 6. b

Noč branja je super! Zelo so mi bile všeč delavnice, povezane z glasbo, ki smo jih izvajali z učiteljico Petro Brdnik Juhart. Potem smo šli na lov za zakladom, v katerem so nas čakali tudi keksi in zelo srčkane knjižne kazalke. Naslednji dan smo telovadili, pozajtrkovali in peli. Nato nas je obiskal bivši učenec naše šole, Lev Rus, ki nam je na pamet zrecitiral za cel list decimalk števila π. Bili smo zelo presenečeni. Zna jih točno 3333.
Lamija Šehić, 6. c

Dostopnost
//