Skoči na glavno vsebino

Na šoli smo v sklopu Noči branja za zadnje triletje 16. februarja pripravili 1. medgeneracijsko bralno srečanje. Knjižničarka je vedela, da bo skupina 25. učencev napolnjena v trenutku, ker imajo zelo radi Noč branja. Ponosna pa je bila na učence, da niso obupali, ko so izvedeli, kaj je njihova naloga, da lahko pridejo na Noč branja. Prebrati izvrstno knjigo Gimnazijec Igorja Karlovška s težko vsebino. In ne le to, razmišljati o vsebini in se pogovarjati o knjigi, ne le s knjižničarko in vrstniki, temveč s starši, babicami, z nekdanjo ravnateljico naše šole, gospo Marijo Premru, in z nekdanjo učiteljico slovenščine, gospo Mileno Olup.

knjige

Udeleženci medgeneracijskega branja so v dar od društva Bralna značka prejeli vsak svoj izvod knjige Gimnazijec. Učenci so bili knjig zelo veseli in so jih odnesli tudi odraslim udeležencem.

Bralnega srečanja se je v toplem, prijetnem, domačem vzdušju udeležilo 40 navdušenih bralcev, učencev, staršev, tet, babic. Dogodek je s pesmijo in kitaro odlično začel gimnazijec Jakob Mlakar. Love song skupine dan D je bila krasna uvertura v pogovor ob čaju, piškotih in svečkah. Zbranim se je po uvodni izmenjavi mnenj pridružil pisatelj Igor Karlovšek z ženo Marijo. Za zanimivega in rahločutnega sogovornika so imeli predvsem odrasli kup vprašanj, otrokom pa je pojasnil tisto, kar je bilo za njih nejasnega v knjigi.

podpisovanje

Izvod je podpisan. Podpisal ga je pisatelj sam, odvetnik Igor Karlovšek.

 

IMG_1867

Učenci zadnjega triletja so se kasneje pozno v noč pogovarjali še z direktorico Prevzgojnega doma Radeče Jerico Lipec, kjer je leto dni živel glavni junak romana Gimnazijec.

Vodji projekta, učiteljica zgodovine Urška Marguč in knjižničarka Maja Olup, bosta bralno srečanje zagotovo pripravili tudi v naslednjem šolskem letu.

DSC01079 DSC01086 DSC01102 IMG_20180216_183324552 – kopija IMG_20180216_191245089 IMG_20180216_194446565 – kopija

Dostopnost
//